3.6.1.1 Fiets staat op privé naam

 

Vaak wordt er niet bij stil gestaan maar als u uw privé-fiets gebruikt voor uw gastouderopvang dan zijn de met deze fiets zakelijk verreden kilometers aan te merken als aftrekbare kosten. Aftrekbaar is dan: het aantal zakelijk verreden kilometers x € 0,23.

Dus als u met een opvangkind een uitstapje maakt naar een speeltuin, stel 4 kilometer heen en 4 kilometer terug, dan mag u als aftrekbare kosten in aanmerking nemen: (4+4) x € 0,23 = 8 x € 0,23 = € 1,84.

 

Als u deze methode gebruikt mag u verder geen enkele andere fietskosten in aftrek brengen. In deze methode worden álle fietskosten geacht begrepen te zijn in deze kilometerprijs van € 0,23.

 

 

3.6.1.2  Fiets staat op naam van de zaak

 

Koopt u een fiets op naam van de zaak, die een aanschafprijs heeft van € 450 of meer en u gebruikt de fiets minimaal 10% voor uw gastouderopvang, dan kunt u  de fiets op uw balans zetten (tot uw ondernemingsvermogen rekenen). In dat geval kunt u álle werkelijk gemaakte kosten, en zowel privé als zakelijke gemaakte kosten, als aftrekbare kosten in mindering brengen op uw winst.

 

Correctie voor privégebruik
Ook hier dient u echter wel een correctie aan te brengen voor het privégebruik. Gebruikt u de fiets 30% voor privé, dan kunt u 30% van alle gemaakte werkelijke kosten niet in mindering brengen.

  • 25+ jaar ervaring
  • Compleet dienstenpakket
  • Persoonlijke & innovatieve aanpak
  • Op maat gemaakt advies
Hallo, waarmee kunnen we je helpen?