Belastingtips

3.                  Overzicht fiscaal aftrekbare kosten

3.5.             Schoonmaak & hygiëne

3.5.1.    Schoonmaakartikelen

3.5.2.    Wassen kleding/beddengoed

3.5.3.    Drogen kleding/beddengoed

3.5.4.    Vaatwasser

 3.5.  Schoonmaak & hygiëne

 

3.5.1.  Schoonmaakartikelen

De kosten voor schoonmaakartikelen, die u speciaal gebruikt in verband met uw gastouderopvang, zijn fiscaal aftrekbaar, denk hierbij aan:

- afwasmiddelen, afwasborstels en afwassponsjes

- de aanschaf van zeep

- vuilnis- en stofzuigerzakken

- WC-papier,  billendoekjes en luiers

3.5.2.  Wassen

De kosten die u maakt voor het wassen van  kleding of beddengoed, die u gebruikt voor uw opvangkinderen, zijn fiscaal aftrekbaar.  Voor de hoogte van het aftrekbare bedrag maken we gebruik van de bedragen die het Nibud hierbij hanteert, namelijk € 1,10 per wasbeurt. U moet dus goed bijhouden hoeveel wasbeurten u draait. 

Dit kunt u vervolgens vermenigvuldigen met het Nibudbedrag van € 1,10.

3.5.3.  Drogen

De kosten die u maakt voor het drogen van  kleding of beddengoed, die u gebruikt voor uw opvangkinderen, zijn fiscaal aftrekbaar.

Voor de hoogte van het aftrekbare bedrag maken we gebruik van de bedragen die het Nibud hierbij hanteert, namelijk € 1,20 per wasbeurt. U moet dus goed bijhouden hoeveel droogbeurten u draait. Dit kunt u vervolgens vermenigvuldigen met het Nibudbedrag van € 1,20.

 

3.5.4.  Vaatwasser

Die kosten, die u maakt voor het schoonmaken van de vuile vaat van de opvangkinderen, zijn fiscaal aftrekbaar. Voor de hoogte van de kosten per vaatwasbeurt kunt u uitgaan van een bedrag van € 1,00. U moet dus goed bijhouden hoeveel vaatwasbeurten u draait. Dit kunt u vervolgens vermenigvuldigen met van € 1,00.